top of page
  • Writer's pictureAndrea

20 TOP míst, která musíte v New Yorku navštívit! Itinerář a tipy na 6 dní.

Další články NYC:



1. Vyhlídky a vyhlídkové observatoře: Top Of the Rock!

Ráj všech fotografů – vyhlídka Top Of The Rock v 70. patře budovy Rockefeller Plaza postavené ve stylu Art deco se nachází přímo v srdci Manhattanu, obklopena ikonickými budovami v čele s Empire State Building, nabízí jedny z nejkrásnějších pohledů na centrum NYC, více o návštěvě Top of the Rock.


2. Pohledy na Manhattan: Brooklyn Heights Promenade a Brooklyn Bridge Park - Greenway

Vyhlídková promenáda Brooklyn Heights Promenade a park Brooklyn Bridge Greenway nabízí nejkrásnější výhledy na panoramata Manhattanu v čele s Brooklynským mostem a East River. Za mě je to jedno z nekrásnějších míst v celém NYC, kde najdete klid a žádné velké davy. Kudy do Brooklyn Heights viz článek zde.



3. Piknik v Central Parku

Central park je nejstarší americký veřejný park v obležení města a manhattanských mrakodrapů, který toho ukrývá mnohem více než si dovedete představit. Trvalo by dlouhé dny, než byste ho prošli křížem krážem, proto jsem shrnula list nejdůležitějších míst, které by byla škoda vynechat!



4. Plavba k Soše Svobody

Socha Svobody se nachází na ostrově Liberty Island u pobřeží NYC. Ať už přímo do „Koruny“ nebo jen proplout kolem, spatřit zblízka Madam Svobody je jako ochutnat kus Ameriky. O tom, jak (i zdarma) cestovat k tomuto neopomenutelnému symbolu New Yorku, více ve článku zde.



5. Divadelní představení - Broadway Show

Broadway Theater District je čtvrť, kde se nachází největší koncentrace divadel na světě. Na prknech Broadwayských divadel se denně představují nejslavnější světové muzikály, klasická dramata ale i novodobé divadelní trháky. My jsme navštívili divadlo Lyric, které už pár let hostí světově známou show Harry Potter and the Cursed Child, jejíž návštěva pro nás byla přímo magický zážitek.



6. Sportovní utkání v New York City

New York je hlavní město světového sportu. V našem termínu jsme měli na výběr z několika sportovních událostí, ze kterých jsme nakonec zvolili tenisový Grandslam US Open a den strávený na kurtech sportovního areálu ve Flushing Meadows byl pro mě jeden z největších zážitků z celého NYC. I proto jsem ve článku zde sepsala hlavní sportovní akce, které se v NYC konají a kdy.



7. Křižovatka světa Times Square

„Křižovatka světa“ neonová halucinace Times Square je turistická atrakce číslo jedna. Jedná se o jedno z nejnavštěvovanějších míst na světě, které každoročně navštíví přes 50 milionů lidí. Jaká je atmosféra centra blyštících neonů a co na Times Square nevynechat více tady!



8. Prohlídka Památníku 9/11 a Ground Zero

Prohlídku Ground Zero, jehož historii navždy ovlivnila nejtemnější událost města, teroristické útoky z 11. září 2001, nemůžete vynechat. Najdete tu kromě jiného - Památník 9/11, Survivor Tree, novou budovu One Word Trade Center a Obchodní centrum Oculus. Více o návštěvě ZDE.



9. Kudy na Brooklyn Bridge?

Neodmyslitelný symbol města – Brooklynský most. Procházka po mostě je za mě taková newyorská povinnost, protože ty výhledy jsou prostě neskutečné. Nejlepší volbou je vyrazit na Brooklyn Bridge z Brooklynu směrem na Manhattan. Najít vstup na most může být trochu oříšek, kudy vyrazit na Brooklyn Bridge, najdete ve článku zde :-)!



10. Rockefeller Centrum a Radio City Hall

Ve vnitrobloku budov Rockefeller centra je ukryto náměstí Lower Plaza, kde je vždy začátkem prosince rozsvícen asi nejznámější Vánoční strom na světě. Součástí komplexu je i palác kultury Radio City Hall. Ikonická místa proslavená z filmu Sám Doma: Ztracen v New Yorku jsou ale kouzelná i v létě :-)!



11. Procházka parkem The High Line

Park The High line je 2,5 km dlouhá, vycházková trasa proplétající se 10 m nad ulicemi města, která vznikla na místě původní železniční trati na západní straně Manhattanu, najdete tu spoustu divoké zeleně, vyhlídek a míst k odpočinku uprostřed chaosu velkoměsta. Odkud kam vede cesta na High Line najdte ve článku zde.



12. Jídlo! Jídlo! Jídlo!

New york style Pizza, Burgery, Hot Dogy, Bagely, Donuty nebo pastrami! To jsou nejtypičtější pokrmy pro NYC. Ráj pro všechny milovníky tuků, cukrů a prázdných kalorií :-D! A jelikož ochutnat jídlo ve všech 25.000 restauracích, které se v NYC nachází by vám trvalo zhruba 23 let, sepsala jsem tento článek, abych shrnula ty nejlepší restaurace, které jsme navštívili my :-)!



13. Návštěva Muzea: Intrepid Air and Space Museum

Letecké a kosmické muzeum Intrepid se nachází přímo na palubě obrovské letadlové lodi Intrepid. Muzeum vystavuje nejen špionážní letadla, stíhačky (včetně F-14 Tomcat známého z filmu Top Gun), vojenské vrtulníky, ale i kosmické muzeum, v čele s raketoplánem Enterprise, ponorku USS Growler nebo komerční nadzvukový letoun Concorde. Více o návštěvě muzea zde.



14. Wall street a Charging bull

Wall Street je synonymum pro finanční čtvrť globálních rozměrů, nachází se tu budova americké burzy a sídla největších finančních úřadů na světě. Socha zuřícího býka z Wall street symbolizujícího sílu a agresivitu finančního trhu stojí jen o dva bloky dál. Více o symbolice a historii sochy zde.



15. Co skrývá 5th Avenue

Nejluxusnější ulice na světě 5th Avenue neukrývá jen obchody a sídla nejluxusnějších značek světa, ale i spoustu dalších zajímavostí, které by byla škoda minout. Mezi ty nejznámější patří například hotel Plaza, Rockefeller Centrum, Katedrálu Sv. Patrika, Empire State Building nebo budovu žehličky Flatiron.


16. Plavby po East River

Než si platit drahé vyhlídkové plavby lodí, můžete využít trajekty hromadné dopravy NYC Ferry (cena jízdy 2.75) nebo trajekty na Staten Island, které proplouvají kolem Sochy Svobody na protilehlý Staten island (Zdarma).


17. Den na pláži Coney Island

Coney Island je old schoolová pláž s promenádou a zábavním parkem, kde najdete spoustu pouťových atrakcí v čele s dřevěnou horskou dráhou Cyclone otevřenou už v roce 1927. Na Coney Islandu jako by se zastavil čas a vy jste se ocitli na pouťové zábavě v minulém století. I když jsme letos Coney Island nestihli vzpomínám na něj ráda a jeho návštěvu bych už kvůli té atmosféře určitě doporučila!



18. DUMBO view

Nejvyhledávanější místo všech fotografů Dumbo – Manhattan Bridge View: pohled na Manhattanský most mezi jehož ocelovými oblouky s naprosto geometrickou přesností vykukuje budova Empire state building. Nás bohužel na místě, kromě davů turistů, čekala i konstrukce mostu pod lešením. :-)



19. Káva: Starbucks a Starbucks Reserve Roastery

Zatímco klasických Starbucks kaváren se v NYC nachází největší počet na světě, a jsou doslova na každém kroku, premiové Starbucks pražírny Rosteries byly zatím otevřeny pouze na 6 místech na světě, momentálně se nachází v Seattlu, Chicagu, Milanu, Šanghaji, Tokiu a v NYC. Ta New Yorská má 3 patra a vyniká krásným geometrickým, barevně laděným interiérem. Více o návštěvě Roastery ve článku tady.


20. Harry Potter Store

Přímo na Broadway vedle budovy ikonické Žehličky se v roce 2021 otevřel největší kouzelný obchod s rekvizitami Harryho Pottera na světě. Obchod má 3 patra a jeho interiér je fakt kouzelný, každá z místností je barevně i tematicky laděná, najdete tu oddělení sladkostí, hůlek, košťat, famfrpálových dresů nebo černé magie. Zkrátka, co dodat… Je to kýč, ale tááák pěknej!




5,384 views0 comments
logo KNT.png
bottom of page