top of page
  • Writer's pictureAndrea

Yokohama, druhé největší ne-japonské město

🕦 Termín: 4. dubna 2019
☀️ Počasí: jasno, 15 °C
🌸 sakura blooming index: rozkvetlé

🚄 Jak jsme se sem dostali?


Z hlavního nádraží JR Tokyo – Linka JR KEIHIN-TOHOKU na zastávku JR Sakuragichō Station [45 Min] (hlavní zastávka Yokohama JR je od přístavu trošku dál)


⌚ Jak dlouho jsme tu strávili?


Jeden den je na Yokohamu plně vystačující, přenocování je bonus


🗼 Co jsme viděli?


→ Yokohama Landmark Tower, Yokohamský přístav, promenáda a zahrady, The Yokohama Red Brick Warehouse, Muzeum Severo-korejské špionáže, obří ruské kolo Cosmo Clock 21, zaoceánskou loď Hikawa Maru – vše co by kamenem dohodil od zastávky Sakuragichō Station

→ Chinatown Yokohama – pěšky 30 minut procházkou z přístavu


🍣 Kde jsme se najedli?


China town – čeká vás záplava různých restaurací a obchůdků

Yokohama Hard Rock Café – nevíme proč, ale tohle ne-japonské město k tomu prostě vybízelo


🏯 Kde jsme se ubytovali?


Město je z velké části jen obytnou zónou pro lidi dojíždějící za prací do Tokya, díky skvělé dostupnosti, může být dobrou volnou pro levnější ubytování při návštěvě Tokya

Yokohama Royal Park Hotel – pokud milujete výšky a dechberoucí výhledy, a nevadí Vám si trošku připlatit, bez váhaní doporučujeme, jedna noc je opravdu nezapomenutelný zážitek!


🗾 Zajímavosti


Yokohama asi dlouho zůstane v paměti díky výletní lodi Diamond Princess, na kterou byla v době, kdy kotvila v yokohamském přístavu uvalena 4týdenní karanténa, poté co u členů posádky a několika cestujících propukla nemoc Covid-19.

 

YOKOHAMA

Jen 30 km (a přibližně 30 minut) jižně od Tokya se rozpíná druhé největší město Japonska, co do počtu obyvatel – Yokohama. Yokohama je nejen nejlidnatějším městem Japonska, ale zároveň se jedná i o největší přístav v zemi, historicky spojující Západní kultury s čínskou a japonskou tradicí.


Pokud hledáte tradiční Japonsko, tak v multikulturní a moderní Jokohamě ho nenajdete. Možná proto, že se jedná o přístav a celé město je poznamenáno vlivy kultur z celého světa, připadala jsem si tady jako všude na světě, jen ne v Japonsku 😊.  My jsme využili návštěvy města při cestě z Tokya do Osaky. Nebyla to nijak zvlášť plánovaná cesta, Jokohamu v doporučení průvodců zpravidla nenajdete, nás ale zaujala trošku z jiného důvodu. Yokohama Landmark Tower není jen 2. nejvyšší budova v Japonsku, ale zároveň ukrývá nejvýše položený hotel v Japonsku, a tak kde jinde si vychutnat východ slunce než přímo z postele v 60. patře Yokohama Royal Park Hotelu. Zvolili jsme tak pokoj s výhledem na záliv a nemohli jsme vybrat lépe, byla to opravdu nádhera jak ve dne tak v noci. Pokud však nemáte zájem zůstat přes noc, můžete navštívit placenou 360 stupňovou vyhlídku „Sky Garden“, která z 69. podlaží Lanmark Tower nabízí výhledy nejen na záliv, ale v jasné dny je možné dohlédnout až na horu Fuji.





Když jsme dopoledne dorazili do Yokohamy na zastávku JR Sakuragichō, naše první kroky vedli k přístavu, kde nádherná promenáda linoucí se celým přístavem plným rozkvetlých sakur přímo vybízela k procházce. Yokohama není tak přeplněná turisty jako ostatní velká japonská města, proto celý den se nesl ve znamení neskutečné pohody. Ne každý den má člověk možnost procházet se po přístavu plném těch největších lodí na světě, proto jsme se celé dopoledne jen procházeli po přístavu a nasávali tu atmosféru trošku jiného Japonska. Kromě již zmíněné dominantní Yokohama Landmark Tower určitě nepřehlédnete ani ruské kolo Cosmo Clock 21, postavené v roce 1989, Cosmo Clock 21 funguje nejen jako turistická atrakce, ale také jako obří hodiny, největší hodiny svého druhu na světě.





Během návštěvy jsme samozřejmě nemohli minout krásnou cihlovou historickou budovu The Yokohama Red Brick Warehouse, navštívili jsme místní Muzeum severo-korejské špionáže a narazili jsme i na kotvící dominantu přístavu zaoceánskou loď Hikawa Maru, loď byla zkonstruována v roce 1930 jako zaoceánský parník pro přepravu osob a nákladu, ale v období druhé světové války pak sloužila jako námořní nemocniční loď, nyní je technickou památkou a najdete v ní historické muzeum pro veřejnost.


Celý den jsme zakončili v nejvyhlášenější čínské čtvrti v Japonsku, v yokohamském Chinatown. Z přístavu je to do Chinatown pěšky asi 30 minut, což jsme využili k procházce, doporučuji se projít přístavem, jinak vás čeká cesta rušnou hlavní ulicí. Yokohamské China town je nejen největší čínská čtvrť v Japonsku, ale dokonce se jedná i o jednu z nejrozlehlejších čínských čtvrtí na světě. Chinatown je asi nejnavštěvovanější turistickou atrakci v Yokohamě. Ve zdejší záplavě obchůdků a restaurací je jen těžké si vybrat co ochutnat, po dlouhém tápání padla volba na čínské knedlíčky plněné masem, ale jelikož nejsme zrovna milovníci čínských chutí, rozhodli jsme se (i když trošku barbarsky) navečeřet v restauraci metropolitní jako je Yokohama sama – v yokohamském Hard Rock Café :-).






425 views0 comments
logo KNT.png
bottom of page